Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden
Vlaams Studie- en Documentatiecentrum voor V.Z.W.'S - Algemene Voorwaarden
VSDC-fb vzw – Algemene Voorwaarden
1. Definities
AANBOD:
het aanbod van DIENSTEN door de VERENIGING
AANVANGSDATUM:
de datum waarop de OVEREENKOMST een aanvang neemt, zoals beschreven in artikel 3.1
ABONNEMENTSDIENSTEN:
dienstverlening die wordt aangeboden onder het lidmaatschap van de AFNEMER bij de VERENIGING zoals adviesverlening via e-mail en/of telefoon, nazicht van statuten, tijdschrift, nieuwsflash, ...
AFNEMER:
elke natuurlijke, rechtspersoon of vereniging die voor handels-, bedrijfs-, ambachts-, beroeps- of verenigingsactiviteiten DIENSTEN afneemt van de VERENIGING
CONSUMENT:
elke natuurlijke persoon die handelt voor doeleinden die buiten zijn handels-, bedrijfs-, ambachts-, of beroepsactiviteiten vallen
DIENSTEN:
de diensten die de VERENIGING levert, zoals desgevallend gespecifieerd in de OPDRACHTBRIEF of in een navolgend schrijven (e-mail, brief of andere schriftelijke drager) alsmede de ABONNEMENTSDIENSTEN
VERENIGING:
Vlaams Studie- en Documentatiecentrum voor V.Z.W.'S , een vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht, met zetel te Lauwestraat 166, 8560 Wevelgem, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder de nummer 0426.099.323, gekend op de ondernemingsrechtbank te Gent, afdeling Kortrijk en/of
VSDC-fb, een vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht, met zetel te Lauwestraat 166, 8560 Wevelgem, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder de nummer 0877.925.521, gekend op de ondernemingsrechtbank te Gent, afdeling Kortrijk
OVEREENKOMST:
De overeenkomst gesloten tussen de VERENIGING en de AFNEMER met betrekking tot de levering van DIENSTEN door de VERENIGING ten gunste van de AFNEMER
OPDRACHTBRIEF:
het geschrift waarin de omschrijving van de DIENSTEN die de VERENIGING aan de AFNEMER levert is opgenomen
WERKDAG:
elke dag, met uitzondering van zaterdagen, zondagen en nationale feestdagen in België
2. Algemeen - toepasselijkheid
2.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle DIENSTEN die door de VERENIGING worden geleverd en op alle OVEREENKOMSTEN.
2.2. In geval van strijdigheden tussen deze algemene voorwaarden en de OPDRACHTBRIEF zal laatstgenoemde voorrang hebben.
2.3. Het AANBOD door de VERENIGING geldt uitsluitend voor niet-CONSUMENTEN. De aanvaarding van deze algemene voorwaarden en de OVEREENKOMST impliceert dat de AFNEMER handelt voor zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteiten en de regelgeving ter bescherming van CONSUMENTEN niet van toepassing is op de OVEREENKOMST.
2.4. De algemene (aankoop)voorwaarden van de Afnemer zijn enkel van toepassing als zij voor de uitvoering van de OVEREENKOMST uitdrukkelijk en schriftelijk door de beide partijen voor akkoord bevestigd worden.
3. Totstandkoming van de OVEREENKOMST
3.1. De OVEREENKOMST komt tot stand en vangt aan op de AANVANGSDATUM i.e.:
- hetzij op het moment dat de door de AFNEMER ondertekende OPDRACHTBRIEF door de VERENIGING in ontvangst wordt genomen;
- hetzij op het moment dat de VERENIGING aanvangt met de uitvoering van de OVEREENKOMST op verzoek van de AFNEMER zonder voorbehoud, hoewel er (nog) geen ondertekende OPDRACHTBRIEF is;
- en voor wat betreft de ABONNEMENTSDIENSTEN: het moment dat de VERENIGING zonder voorbehoud aanvangt met de uitvoering van de ABONNEMENTSDIENSTEN op verzoek van de AFNEMER
3.2. Vanaf de AANVANGSDATUM worden alle professionele relaties tussen de VERENIGING en de AFNEMER in elk geval beheerst door onderhavige algemene voorwaarden.
4. Uitvoering van de OVEREENKOMST
4.1. De DIENSTEN worden uitgevoerd op basis van de gegevens, de informatie en de uitleg die door de AFNEMER wordt gegeven specifiek voor de uitvoering van die specifieke DIENSTEN. De AFNEMER dient ervoor te zorgen dat deze gegevens, informatie en uitleg tijdig worden gegeven en volledig, accuraat en niet-misleidend zijn. De VERENIGING dient de juistheid van deze informatie, uitleg en gegevens niet na te gaan, tenzij zulks door de toepasselijke beroepsnormen wordt opgelegd of wordt voorzien door de OPDRACHTBRIEF. De AFNEMER is er voor verantwoordelijk om de VERENIGING onmiddellijk te informeren over elke wijziging met betrekking tot de verstrekte informatie of verklaringen.
4.2. Behoudens andersluidende wetsbepaling of beroepsregels draagt de VERENIGING geen enkele verantwoordelijkheid met betrekking tot de impact op de DIENSTEN van gebeurtenissen die zich na de datum van beëindiging van de DIENSTEN voordoen.
4.3. De VERENIGING zal de DIENSTEN verlenen met de gepaste zorgvuldigheid en in overeenstemming met de toepasselijke beroepsregels en wetsbepalingen. Behoudens andersluidende wetsbepaling of beroepsregels, zijn de DIENSTEN die verleend worden, inspanningsverbintenissen en geen resultaatsverbintenissen.
4.4. De VERENIGING behoudt een copyright en alle andere intellectuele eigendomsrechten, op alles wat zij ontwikkelt, vóór of tijdens de OVEREENKOMST, inclusief op de systemen, methodologieën, software en knowhow. De VERENIGING zal ook alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten behouden met betrekking tot al de verleende DIENSTEN, inclusief documenten en bestanden in elektronische vorm.
4.5. Bij de beëindiging van de DIENSTEN, zal de VERENIGING alle daarmee verband houdende documenten en dossiers bewaren gedurende de door de wet voorziene periode voor het soort van DIENSTEN die het voorwerp vormen van de OPDRACHTBRIEF. Na verloop van deze termijn zal de VERENIGING ze, behoudens andersluidende en afzonderlijk schriftelijke overeenkomst, mogen vernietigen zonder de AFNEMER daarvan op voorhand te moeten verwittigen.
4.6. De eventuele door de VERENIGING meegedeelde uitvoeringstermijnen, houden enkel een inspanningsverbintenis in en geen resultaatsverbintenis. In geval van overschrijding van de aangegeven indicatieve uitvoeringstermijnen, zullen de VERENIGING en de Afnemer een redelijke bijkomende termijn overeenkomen. Behoudens uitdrukkelijk schriftelijk overeengekomen, kan laattijdige uitvoering geen reden zijn tot ontbinding van de OVEREENKOMST noch tot schadevergoeding.
4.7. Indien de AFNEMER in gebreke blijft een daad te stellen die noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de DIENSTEN, heeft de VERENIGING het recht om de OVEREENKOMST van te beëindigen wegens contractbreuk zoals opgenomen in artikel 5.2.
5. Duur van de OVEREENKOMST
5.1. De duurtijd wordt overeengekomen tussen de PARTIJEN in de OPDRACHTBRIEF.
Voor wat betreft DIENSTEN inzake juridisch advies wordt in beginsel geen duurtijd overeengekomen in de OPDRACHTBRIEF en wordt de OVEREENKOMST voor bepaalde duur gesloten en vangt aan op de AANVANGSDATUM en eindigt door de uitvoering van de DIENSTEN omschreven in de OPDRACHTBRIEF.
5.2. De partijen kunnen beslissen om de OVEREENKOMST te beëindigen in de volgende omstandigheden, in de mate waarin zulks toegelaten wordt door de wet of beroepsregels:
- Bij onderlinge toestemming.
- Ontbinding wegens contractbreuk: elke partij kan de OVEREENKOMST, met een schriftelijke kennisgeving en met onmiddellijke ingang, ontbinden, indien een andere partij een wezenlijke inbreuk pleegt op enige bepaling van de OVEREENKOMST, die onherstelbaar is of die, indien ze herstelbaar is, niet is hersteld binnen de 30 dagen na een schriftelijk verzoek in die zin (of, indien het niet haalbaar is om de inbreuk binnen die termijn te herstellen, indien er binnen de 30 dagen geen redelijke stappen zijn gezet om de contractbreuk te herstellen).
- Ontbinding wegens insolventie: elke partij kan de OVEREENKOMST, met een schriftelijke kennisgeving en met onmiddellijke ingang, ontbinden, indien een andere partij niet in staat is om haar schulden te betalen of een voorlopige of gerechtelijke bewindvoerder of vereffenaar (of in elk voornoemd geval, het equivalent daarvan in een ander rechtsgebied) heeft aangewezen gekregen of een vergadering van schuldeisers samenroept of, voor welk reden ook, zijn activiteiten stopzet of indien, volgens de redelijke mening van de partij die de OVEREENKOMST wenst te ontbinden, enige gebeurtenis van die aard waarschijnlijk lijkt.
5.3. Indien de ontbinding gebeurt op initiatief van de AFNEMER op basis van redenen waarvoor de VERENIGING niet aansprakelijk is, blijft de VERENIGING gerechtigd op het volledig bedrag van de prijs en op een schadevergoeding voor alle geleden schade door de VERENIGING.
5.4. Indien de ontbinding gebeurt op initiatief van de AFNEMER op basis van redenen waarvoor de VERENIGING aansprakelijk is, blijft de VERENIGING gerechtigd op het deel van de prijs voor de reeds geleverde DIENSTEN, zonder afbreuk te doen aan het recht van de AFNEMER om een schadevergoeding te vorderen binnen de grenzen van artikel 9.
5.5. Indien de ontbinding gebeurt op initiatief van de VERENIGING zonder redenen waarvoor de AFNEMER aansprakelijk is, blijft de VERENIGING gerechtigd op het deel van de prijs voor de reeds geleverde DIENSTEN, zonder afbreuk te doen aan het recht van de AFNEMER om een schadevergoeding te vorderen binnen de grenzen van artikel 9. Dergelijke schadevergoeding kan enkel worden gevorderd wanneer de ontbinding ontijdig of onrechtmatig gebeurde.
5.6. Indien de ontbinding gebeurt op initiatief van de VERENIGING op basis van redenen waarvoor de AFNEMER aansprakelijk is, blijft de VERENIGING gerechtigd op het volledige bedrag van de prijs en op een schadevergoeding voor alle geleden schade door de VERENIGING.
6. Prijzen
6.1. De prijzen die zijn vermeld in de OPDRACHTBRIEF of in de OVEREENKOMST gaan uit van de volgende UITGANGSPUNTEN:
- de correctheid en volledigheid van de door de AFNEMER aan de VERENIGING gecommuniceerde informatie en stukken,
- de beschikbaarheid en snelle communicatie van correcte informatie en uitleg, die door de AFNEMER wordt geleverd.
6.2. De AFNEMER zal zich in geen geval beroepen op artikel 5.97 van het Burgerlijk Wetboek inzake prijsvermindering en/of artikel 5.85 van het Burgerlijk Wetboek inzake vervanging.
7. Betaling
7.1. De VERENIGING zal haar honoraria en kosten voor de levering van DIENSTEN op regelmatige basis factureren, en uiterlijk bij de beëindiging van de DIENSTEN. Facturen zijn betaalbaar door de AFNEMER binnen 14 kalenderdagen na factuurdatum tenzij een langere betaaltermijn schriftelijk werd toegestaan. Betalingen dienen te geschieden volgens de instructies vermeld op de factuur.
7.2. Indien de AFNEMER een factuur, geheel of deels, betwist, zal de AFNEMER de VERENIGING dit schriftelijk per aangetekend schrijven geadresseerd aan de zetel ter kennis brengen binnen de 15 WERKDAGEN na factuurdatum. In geen geval zal de AFNEMER de betaling van een onbetwist bedrag van de factuur inhouden.
7.3. Behoudens andersluidende schriftelijke bepaling, brengt elk bedrag dat onbetaald blijft in geval van niet-betaling of laattijdige betaling van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling een verwijlinterest gelijk aan de interestvoet bedoeld in de Wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties. Bovendien zal de AFNEMER een forfaitaire schadevergoeding worden aangerekend van 10% van het totaal openstaand saldo (met een minimum van € 40,00).
8. Overmacht
8.1. Onder overmacht wordt verstaan: elke omstandigheid die zich buiten de wil van de VERENIGING of de AFNEMER voordoet, die onvoorzienbaar is en die de uitvoering van de OVEREENKOMST geheel of gedeeltelijk onmogelijk maakt. Onder overmacht wordt onder meer verstaan: overmacht bij de onderaannemers van een partij, oorlogssituaties, rellen, uitzonderlijke natuur- of weersomstandigheden (overstroming, blikseminslag, storm, aardbeving, orkaan,…), epidemiologische uitbraken, nationale, regionale of professionele staking, lock-out, overheidsmaatregelen, brand, technische storing aan installaties, pandemische gebeurtenissen en elke toename of evolutie daarvan, daden van terrorisme, etc. Deze opsomming is niet beperkend.
8.2. De VERENIGING is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de niet-uitvoering of vertraging in de uitvoering van haar verplichtingen krachtens de OVEREENKOMST, die te wijten is aan overmacht.
In geval van overmacht:
- zal de VERENIGING de AFNEMER hiervan schriftelijk, via e-mail, dan wel telefonisch, in kennis stellen en;
- zullen de verplichtingen van de VERENIGING krachtens de OVEREENKOMST worden opgeschort en zal de termijn voor de uitvoering van de verplichtingen worden verlengd voor de duur van de overmacht. In de mate dat de overmacht aanhoudt gedurende een periode van drie (3) opeenvolgende maanden, heeft de AFNEMER het recht om de OVEREENKOMST te beëindigen. De AFNEMER dient de VERENIGING hiervan schriftelijk in kennis te stellen overeenkomstig artikel 12 van deze algemene voorwaarden.
9. Aansprakelijkheid
9.1. De aansprakelijkheid (zowel de contractuele als de buitencontractuele) van de VERENIGING, haar aangestelde en/of onderaannemers is in elk geval beperkt tot directe schade en het bedrag van enige schadevergoeding kan geenszins de door de VERENIGING gefactureerde en geïnde bedragen gedurende de voorbije 12 maanden overstijgen.
Wanneer twee of meerdere schadegevallen het gevolg blijken te zijn van dezelfde fout die door de VERENIGING is begaan, zullen ze worden geacht één enkel geval van aansprakelijkheid te vormen en de aansprakelijkheid van de VERENIGING zal bijgevolg beperkt zijn tot het hoogste aansprakelijkheidsbedrag, zoals hierboven vermeld.
9.2. De VERENIGING zal in geen geval aansprakelijk zijn voor;
- indirecte of gevolgschade, zoals onder meer doch niet beperkt tot winstderving, gebruiksderving, verminderde goodwill, gemiste besparingen, verlies van commerciële opportuniteiten;
- schade veroorzaakt door derden;
- schade als gevolg van overmacht in hoofde van de VERENIGING, zoals bepaald in artikel 9 van deze algemene voorwaarden;
- schade als gevolg van door de AFNEMER aan de VERENIGING verstrekte informatie die foutief is.
9.3. Enkel de VERENIGING zal aansprakelijk zijn in het kader van de uitvoering van de OVEREENKOMST. De AFNEMER gaat er bijgevolg mee akkoord om geen vordering in te stellen voortvloeiend uit of verband houdend met deze OVEREENKOMST, noch op contractuele, noch op buitencontractuele noch op een andere grond, ten laste van één van de hulppersonen van de VERENIGING, zoals bijvoorbeeld haar vertegenwoordigers, leden, bestuurders, zelfstandige dienstverleners, lasthebbers, of werknemers, weze het als natuurlijke persoon of rechtspersoon.
9.4. De VERENIGING kan niet aansprakelijk gesteld worden op basis van buitencontractuele aansprakelijkheid.
9.5. Geen enkele vordering tot schadevergoeding kan worden ingesteld ten aanzien van de VERENIGING meer dan één (1) jaar nadat de oorzaak van de schade is opgetreden.
9.6. De AFNEMER verbindt zich ertoe om ons te vergoeden en ons te vrijwaren tegen enige rechtsvordering door een derde partij tot vergoeding van schade die betrekking heeft op de DIENSTEN, behalve wanneer deze het rechtstreekse en onmiddellijke gevolg is van een opzettelijke fout of bedrog van onzentwege.
9.7. Aansprakelijkheidsbeperkingen in dit artikel zijn echter niet van toepassing op (i) de opzettelijke fout of grove nalatigheid, (ii) lichamelijk letsel of (iii) enige andere aansprakelijkheid die niet rechtsgeldig kan worden uitgesloten krachtens de toepasselijke wetgeving.
9.8. De Afnemer is de eindafnemer. Het is de Afnemer niet toegestaan om beroep te doen op de diensten van de VERENIGING als onderaannemer of als uitvoeringsagent.
10. Gebruik van persoonsgegevens
10.1. De VERENIGING streeft ernaar zich te houden aan de Wetgeving inzake Gegevensbescherming wanneer zij informatie verwerkt in verband met een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon in uitvoering van de OVEREENKOMST (waarnaar wordt verwezen als ‘persoonsgegevens’ krachtens de Wetgeving inzake Gegevensbescherming). Ons beleid met betrekking tot de persoonsgegevens die verwerkt worden in de context van de uitvoering van de OVEREENKOMST, wordt bepaald in ons privacy beleid dat beschikbaar is op www.vsdc.be en www.vsdc-fb.be.
11. Intellectuele eigendom
11.1. De website, logo’s, teksten, afbeeldingen, namen en alle communicatie in het algemeen worden beschermd door intellectuele eigendomsrechten die bij de VERENIGING, of bij de leveranciers van de VERENIGING of andere rechthebbende bekend zijn.
11.2. Het is verboden gebruik te maken van en/of wijzigingen aan te brengen in deze intellectuele eigendomsrechten. Er mogen bijvoorbeeld geen tekeningen, afbeeldingen, teksten, logo’s, kleurencombinaties, enz. kopiëren of reproduceren zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de VERENIGING.
12. Anti-witwasbepalingen (Met VERENIGING wordt in 12 enkel VSDC-fb vzw bedoeld)
12.1. Krachtens de nationale en Europese Anti-witwaswetgeving, is de VERENIGING ertoe gehouden de AFNEMER en zijn begunstigde rechthebbenden te identificeren. Bijgevolg moet er aan de AFNEMER bepaalde informatie en documenten worden gevraagd en worden bijhouden en/of geschikte databanken hiervoor worden geraadpleegd. De AFNEMER verbindt er zich toe om de VERENIGING de gevraagde informatie te bezorgen en om de VERENIGING tijdig te informeren nopens elke wijziging met betrekking tot die informatie en documenten. Indien dit verzoek niet met bevredigende informatie en documenten binnen een redelijke termijn wordt beantwoord, zouden er omstandigheden kunnen zijn waarin we niet in staat zouden zijn om onze Diensten te verlenen of om ze voort te zetten.
13. Kennisgevingen
13.1. Alle schriftelijke kennisgevingen die plaatsvinden in het kader van een OVEREENKOMST dienen te gebeuren via aangetekende brief. Voor schriftelijke kennisgevingen aan de VERENIGING dient dit te gebeuren op het adres van de zetel van de VERENIGING. Voor schriftelijke kennisgevingen aan de AFNEMER zal de VERENIGING gebruik maken van de contactgegevens die door de AFNEMER werden opgegeven tijdens het AANKOOPPROCES.
14. Toepasselijk recht
14.1. Op deze algemene voorwaarden, het AANBOD en op de OVEREENKOMST is het Belgisch recht van toepassing met uitsluiting van elke Belgische, buitenlandse of internationale verwijzingsregel.
14.2. Alle geschillen ontstaan uit of naar aanleiding van deze algemene voorwaarden, de OVEREENKOMST, vallen onder de exclusieve bevoegdheden van de hoven en rechtbanken van Gent, afdeling Kortrijk.
15. Varia
15.1. De VERENIGING heeft het recht haar rechten en verplichtingen krachtens de OVEREENKOMST over te dragen aan een derde of aan een onderaannemer, maar dit zal geen invloed hebben op de rechten en verplichtingen krachtens deze algemene voorwaarden.
15.2. De ongeldigheid of niet-afdwingbaarheid van enige bepaling of clausule van de algemene voorwaarden zal niet de ongeldigheid of niet-afdwingbaarheid van enig andere bepaling of clausule van deze algemene voorwaarden of van de algemene voorwaarden in haar geheel, tot gevolg hebben. Ingeval de geldigheid of de afdwingbaarheid van enige bepaling of clausule van deze algemene voorwaarden in vraag wordt gesteld of wordt aangevochten, verbindt de VERENIGING zich ertoe het redelijkerwijs noodzakelijke of nuttige te doen, met inbegrip van de herformulering van de betreffende bepaling of clausule, teneinde er op een wettelijke manier voor te zorgen dat zulke bepaling of clausule volledig van kracht en in werking blijft, hetzij zulke bepaling of clausule te vervangen door enig andere bepaling of clausule dewelke economisch gezien, hetzelfde effect heeft voor alle betrokken partijen, tenzij deze ongeldigheid of onafdwingbaarheid van de betrokken bepaling of clausule, de oorzaak of het evenwicht van deze algemene voorwaarden zou teniet doen.
15.3. Zowel de AFNEMER als de VERENIGING kunnen zich niet beroepen op artikel 5.74 van het Burgerlijk Wetboek.
15.4. De niet-uitoefening door de VERENIGING van haar rechten, op eender welk ogenblik, impliceert geenszins de verzaking aan die rechten. Een afstand van rechten door de VERENIGING kan enkel blijken uit een uitdrukkelijk geschrift.
15.5. De AFNEMER mag de rechten en plichten die hij heeft op basis van de OVEREENKOMST niet overdragen aan een derde tenzij voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de VERENIGING.
Algemene voorwaarden website:
Aansprakelijkheid
VSDC-fb vzw doet er alles aan om de aangeboden informatie op haar sites zo actueel en correct mogelijk te brengen. Er wordt met veel zorg aan de inhoud en samenstelling van deze site gewerkt. Mocht u toch opmerken dat bepaalde informatie op onze site onvolledig of onjuist is, mag u ons daar uiteraard steeds van op de hoogte stellen. VSDC-fb vzw kan hier echter niet voor aansprakelijk gesteld worden.
VSDC-fb vzw zal nooit aansprakelijkheid aanvaarden voor kosten en/of enige schade, direct of indirect, die voortvloeien uit onvolledige en/of onjuiste informatie die op de website aangeboden wordt. VSDC-fb vzw is evenmin aansprakelijk voor de inhoud van artikelen, meningen, of ander materiaal dat door derden op deze site geplaatst is of anderszins afkomstig is van derden.
VSDC-fb vzw kan er niet voor instaan dat de informatie op deze website geschikt is voor het doel waarvoor u de informatie raadpleegt.
De informatie op deze website wordt regelmatig aangevuld en/of aangepast. Wijzigingen kunnen altijd met onmiddellijke ingang en zonder kennisgeving worden aangebracht. VSDC-fb vzw mag in alle gevallen informatie van de site verwijderen of al dan niet tijdelijk ontoegankelijk maken als er sprake is van mogelijke inbreuk op rechten van derden. VSDC-fb vzw heeft het recht om eventueel ingezonden tekst-, beeld- en/of geluidsmateriaal op welke manier dan ook aan te passen.
Hyperlinks
Op de website van VSDC-fb vzw vind je hyperlinks naar websites van derde partijen. VSDC-fb vzw heeft geen controle over de inhoud van deze websites. VSDC-fb vzw kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het bestaan van deze websites, noch voor de daarin opgenomen en weergegeven informatie, noch voor de wijze waarop zij omgaan met uw persoonsgegevens. Lees hiervoor het privacy beleid, de disclaimer, de copyright notice, en de algemene voorwaarden van de websites die u bezoekt.
De vermelding van websites worden enkel informatief voor de gebruiker weergegeven. Het weergeven van deze links impliceert niet dat VSDC-fb vzwautomatisch instemt met de inhoud van deze websites, noch dat er een samenwerking is tussen VSDC-fb vzw en deze derde partijen.
Als u zelf een hyperlink vanop uw eigen website naar onze website wil creëren, kan u contact opnemen met de webmaster die u vervolgens zo snel mogelijk zal informeren over de toelaatbaarheid. De webmaster kan u per mail contacteren op het adres info@vsdc.be.
Virussen en misdrijven
VSDC-fb vzw doet er alles aan om haar website optimaal te beschermen tegen virussen, hacking-attacks, of andere informaticamisdrijven, maar garandeert niet de afwezigheid er van.
Geschillen
Deze on-line-overeenkomst en alle geschillen en vorderingen die voortkomen uit het gebruik van deze site of wat er op vermeld staat, valt onder de toepassing van het Belgische recht. Raadpleging van deze site houdt in dat u zich onderwerpt aan de rechtspraak van de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Kortrijk, België, en dat u aanvaardt om alle gedingen alleen voor deze rechtbanken te brengen.